Tips för att hålla tjuven borta

När man är ute och reser vill man att ens hem är säkert. Det vore mycket trist att komma hem och se att någon brutit sig in och stulit ens saker och förstört saker som inte går att ersätta. Det finns saker du kan göra för att hålla tjuvarna borta och här tänkte jag berätta om några av de saker du kan göra för att ditt hem ska vara tryggt och säkert.

  1. Be grannarna ta in posten - En full brevlåda är en tydlig signal på att ingen är hemma. 
  2. Använd timer på belysning - Om ljuset tänds och släcks på olika tider ser det ut som någon är hemma. 
  3. Installera ett larm - Ett bra hemlarm gör det svårare för en tjuv att ta sig in obemärkt. 
  4. Sociala medier - Skriv inte att du är bortrest på Facebook eller andra sociala media. Tjuvarna har också tillgång till internet och kan se där om du är utomlands. 
  5. Övervakning - Med en övervakningskamera i hemmet kan du skrämma bort de allra flesta inbrottstjuvar. De vill inte bli filmade! 

Andra saker att tänka på

Ett vanligt sätt att kolla om någon är hemma är att ställa något på trappan eller garageuppfarten. Tjuvarna lägger dit en sten, ett mynt eller en hink eller andra saker. Be dina grannar att vara vaksamma på saker som står och dräller intill ditt hus, och be dem flytta runt sakerna utomhus så att det ser ut som du är hemma. Det gäller att göra det så svårt för tjuvarna som möjligt, så de låter bli ditt hem. 

1 Nov 2018