Reseförsäkring är alltid bra

Man ska inte måla f*n på väggen är ett uttryck jag lärde mig redan som barn. Det innebär ungefär att om man man pratar om en olycka så kommer den att hända. Det tror jag inte på! Det är också därför jag vågar mig på att vädra mina tankar kring saker som reseförsäkringar. På Crediwizz.se har de gjort en bra jämförelse mellan de bästa försäkringarna som gäller när du reser. 

Varför ska man ha en försäkring?

Vi har ju fri sjukvård i Sverige så om jag som svensk medborgare råkar ut för något som kräver sjukhusvård så borde det väl inte kosta något även om jag råkar vara i ett annat land? Fel! Det kostar massor! Tusentals kronor bara att ligga inlagd och sedan tillkommer själva vården. En röntgen kan kosta mer än 50 000 till exempel, och vi ska inte ens gå in på priset på en sak som en blindtarmsoperation! En försäkring gör att du slipper tänka på de kostnaderna. Det är bara att ha med sig försäkringsbeviset så kommer vårdinrättningen att kontakta försäkringsbolaget och ta allt med dem. 

Åker du inom EU så bör du beställa hem det "blå kortet" från Försäkringskassan. Med det kortet får du rätt till nödvändig sjukvård. Kortet är gratis. 

Kortet är giltigt i följande länder: Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Schweiz, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike. 

8 Apr 2021