Bachata dans

Att dansa Bachata innebär att röra på kroppen till musiken. Det är en dansstil som från början kom från Dominikanska republiken i Karibien men idag dansas den ofta på bland annat salsakklubbar. Dansen i sig består bland annat av väldigt sensuella rörelser med höfterna. Om ni sett filmen "Dirty Dancing", så förekommer en hel del liknande danser i den. 

Det är bra att ha taktkänsla när man ska dansa denna dans. Det finns dock flera varianter av den och det kan vara smart att gå en danskurs för att lära sig. Det finns många kända artister som spelar bachatamusik. En av de mest kända är Aventura och deras sångare Romeo Santos. 

Fest eller sammankomst

Tidigare så betydde bachata “fest eller sammankomst”. Man samlades helt enkelt med vänner och familj och dansade denna dans samt umgicks. Att dansa med sina höfter sägs vara själva själen i dansen. Dansen har kommit att bli mycket populär och ses ofta på salsaklubbar samt även på andra ställen.

Dansen är sensuell, mjuk och man ska vara följsam med sin partner samt följa musikens rörelser. 

Till skillnad från den vanliga salsamusiken är bachata mer böljande, lätta och lite lugnare. Det märker man när man dansat och övat ett tag. Dansen är betydligt lättare att lära sig än salsa. Man skall dansa riktigt nära sin partner i bachata och i salsan dansar man en bit ifrån varandra. Så vill du testa en ny dans, varför inte testa bachata?

17 Apr 2021