Costa del Sol

Ett populärt område i Spanien, det är Costa del Sol, eller Solkusten som det även kallas. Om du drömmer om att åka hit, varför inte satsa på lite trading via här, så kan du få ihop lite fickpengar. Costa del Sol ligger i den södra delen av Spanien och består av en kuststräcka som är cirka 20 mil lång. Själva sträckan går från Nerja som ligger i öster till Manilva. De största turistorterna ligger väster om Malaga. 

Längs med Solkusten finns städer så som Malaga, Marbella, Nerja, Torre del Mar, Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola, San Pedro de Alcantara och Estepona.

Mycket som lockar turisten

Costa del Sol är givetvis känt för sitt ljuvliga klimat och sitt soliga väder, men det är inte det enda som finns här! Det finns även gott om sevärdheter, aktiviteter och upplevlser av olika slag. Det finns allt från tjurfäktningsarenor till museum och katedraler. 

Stränderna på Costa del Sol är många och det är bara att välja den man gillar bäst. 

Att åka på utflykt, vandringar, spela golf, besöka djurparker, vattenparker med mera är även det något man kan göra i denna del av Spanien.

Resa till Costa del Sol

Det är enkelt att ta sig till Solkusten eftersom det finns direktflyg från orter så som Stockholm, Göteborg och Malmö. De går då till Malaga flygplats och från där är det enkelt att ta sig vidare till den ort man vill besöka. 

Det går även charterresor hit med flera av de stora resebyråerna. Sedan går det faktiskt att även bila ner med egen bil. Det är "bara" 300 mil från Malmö till Malaga.

Malaga

Malaga kan ses som Costa del Sols huvudstad kan man nästan säga. Det är där man landar när man flyger till Solkusten. Staden är näst störst i provinsen Andalusien, Sevilla är den största. 

I Malaga finns det mesta man kan tänka sig. Staden i sig har en anrikk historia samt en riktigt mysig stadskärna som är rätt så gammal. Det finns flera musem så väl som barer, caféer och restauranger. 

När det gäller sevärdheter så finns bland annat Casa Natal de Picasso och Picassomuseet. Pablo Picasso föddes i Malaga, men flyttade därifrån när han var 10 år gammal. 

Missa inte heller att besöka katedralen i Malaga, som började  byggas 1528, men var klar under 1800-talet. Eller ja, man slutade bygga då, för man hade inte råd att fortsätta, så ett av klocktornen står fortfarande ofärdig. 

Andra trevliga sevärdheter i denna stad är  Alcazaba och Castillo de Gibralfaro, engelska kyrkogården, Museo de Artes y Tradiciones Populares, Finca La Concepcion samt glas och kristallmuseet.

Marbella

Marbella är en av de viktigaste turistorterna på Costa del Sol. Strax utanför ligger även kända hamnen Puerto Banus. En sevärdhet är gamla stan, där det finns många trånga gränder, små söta torg samt affärer. Här finns även Los Naranjos Plaza, som betyder apelsintorget. Runt delar av gamla stan finns det en gammal arabisk mur.

Nerja

Nerja ligger cirka 12 mil från Marbella och 7 mil från Malaga. Nerja har det som kallas för mikroklimat, eftersom det ligger skyddat mellan två berg. Det gör att det ofta är 1-2 grader varmare här än i Malaga. När det gäller sevärdheter så har du bland annat Acueducto del Águila som byggdes i slutet av 1800-talet för att föra vatten från Nerja till sockerfabriken i Maro. Cirka 15 minuter utanför Nerja finns Frigiliana som är en charmig bergsby. Där finns det flera trevliga små butiker med hantverk, keramik, choklad och mycket mer.  En annan mysig by nära Nerja är Competa. Denna by är känd för sina lokala produkter så som mandlar, honung och frukt. 

 

6 Oct 2021