Hur byter man ett tak?

Jag fixar ganska mycket på egen hand men när det gäller att byta tak så har jag nog gått förbi gränsen för min förmåga med många mil! Jag ska ärligt erkänna att det jag vet om takbyte går att skriva ner på under 5 minuter och det kommer stå något i stil med:

  • Riv bort det gamla
  • Sätt upp ett nytt

Det lär ju inte bli ett perfekt tak, inte som med en firma som utför takläggning i Nyköping eller en snickare som bytt många tak genom åren. 

Något jag däremot är duktig på är att förhandla och läsa offerter. Så därför ska jag se till att kontakta så många takläggare jag hittar och be dem tala om vad de kan göra och vad det kommer att kosta. Självklart kommer jag också be om referenser! 

Varför referens vid takbyte?

Ett tak på huset är så otroligt viktigt att det inte får bli fel. Det ska inte läcka, och det ska framför allt inte ramla ner i huvudet på oss som bor i huset. Därför anser jag att man bör be om referenser när man ska ha jobbet utfört. Jag ber personligen om referenser oavsett vilken typ av renovering, nybyggnation eller tillbygge som ska göras. Då kan jag ringa deras kunder och fråga hur de upplevt företaget. 

Det finns väl ingen som lämnar en dålig referens kanske du tänker? Så är det givetvis, och därför får de själva inte välja ut dem utan jag ber alltid om de fem senaste kunderna de hjälpt. Kan de inte få fram det så går jag vidare till nästa företag! 

3 Jun 2021