Ta flyget till Östersund

Vill du besöka Östersund, så går det utmärkt att ta flyget hit. Du åker då till Åre Östersund Airport. Tidigare hette den Frösö flygplats. Den är placerad 10 km från Östersund. Denna stad ligger i Jämtlands län. Hit kan man ta sig som turist, eller varför inte flytta hit och ta jobb som elektriker i Östersund? Oavsett, så tänkte jag tipsa om sevärdheter och aktiviteter man kan göra i denna stad!

Se och göra i Östersund

Även om många förknippar Östersund med att vara en vinterstad, så är det minst lika fint här på sommaren samt även de andra årstiderna så klart. Vintertid är Östersunds skidstadion poppis och det är inte så svårt att förstå! Den har en hög internationell klass och ligger endast 15 minuters promenad från Östersunds centrum.

Ett par mil från Östersund finns Storsjön där det enligt legenden ska finnas det så kallade Storsjöodjuret. Så varför inte ta ett besök där och se om du kan se honom (eller är det en hon?).

Utanför Östersund finns Frösön och där har du Frösö Zoo, med 700 olika djur. Här finns allt från världens minsta apor till krokodiler till ormar och även ett tropikhus. Det finns också ett tivoli samt Sveriges största radiobilbana.

Ta dig hit

Om du vill besöka denna stad, så kan du som sagt ta flyget. Men det går minst lika bra att åka buss, tåg eller ta din egen bil hit så klart. 

7 Oct 2021