Barn i bilen - Detta ska du tänka på

Nybilven förälder eller baby på väg? Då har du säkert funderat på det här med babyskydd. Kanske mer än en gång till och med. Här får du lite råd på vägen från en mamma till er andra så att era barn åker så säkert det går när ni ska ta bilen. 

En baby ska alltid åka baklänges

Så är det! Det finns de som hävdar att det går alldeles utmärkt att åka framlänges även för de minsta men det är livsfarligt. Se därför till att alltid använda ett babyskydd som är utformad för att ge barnet en trygg färd. Barn under 15 kg bör åka baklänges, det är den säkraste metoden. 

Montering

Att sätta in ett babyskydd kan vara lite lurigt första gången. Om du använder en Isofix-bas så installerar du den först och sedan är det bara att sätta fast babyskyddet. Om du har ett babyskydd utan Isofix måste det fästas med bälte och med remmar. Be alltid om hjälp om du känner dig osäker. De som säljer babyskydd kan visa. Du kan hitta mer information om babyskydd här och också läsa mer om vilka som har fått bäst betyg.

Andra bra-att-ha-saker

  • Sätesskydd - Skyddar sätet under babyskyddet mot slitage
  • Spegel - Sätt den på nackskyddet till baksätet och vrid så du kan se ditt barn genom att titta i din egen backspegel
  • Fläckborttagningsmedel - Det finns många olika modeller men ett lite barn kan smutsa ner en bil på ett ögonblick. En fläckborttagare blir en mammas bästa vän ganska snabbt
31 Oct 2022