Ta en tur till Falkenberg

Har du varit i Falkenberg? Staden i sig har ingen egen flygplats, utan den närmste är Halmstad City Airport. Denna stad ligger i Hallands län och har en hel del sevärdheter. Det kändaste landmärket är Tullbron. Det sägs vara Sveriges vackraste stenbro!

En annan sak som Falkenberg är känd för, det är så klart stränderna. Det finns mer än 13 km av kusten som är just sandstränder! Sedan finns det runt 4 km med klippor, sten- och strandängar.

Sedan, något som de flesta varit på, eller hört talas om, är ju Gekås, som ligger i Ullared och inte så långt från just Falkenberg.  

Vallarna

Något som många hört talas om, sett på tv, eller har besökt, det är Vallarnas Friluftsteater i Falkenberg. Området hittas precis på andra sidan Tullbron, vid Ätrans södra strand. Vallarna är en oas för alla som befinner sig i Falkenberg, det oavsett om man är en elektriker i Falkenberg, en ledig förälder med ett gäng ungar eller för turister. För Vallarna är inte bara friluftsteatern, utan det är vacker natur, lekplatser, picknick-ställen, djur, discogolf, skatepark, parkourpark och mycket mer. Vallarna är helt enkelt det perfekta utflyktsmålet när man befinner sig i Falkenberg.

Godaste pizzan

I Falkenberg kan du även äta den godaste pizzan ever, på Lilla Napoli. . Lilla Napoli huserar i en gammal kiosk, precis bredvid en bilverkstad. Där finns Ville och Besmir, två vanliga killar som de senaste åren spenderat all vaken tid med att försöka få till den perfekta napolitanska pizzan. Pizzerian stänger då degen är slut!

8 Feb 2022