Något riktigt lyxigt

Lyx är olika saker för olika personer i olika kulturer, tider och på olika platser. Det finns få saker som är verkligt allmängiltiga. Lyx kan vara att ha rinnande vatten i kranen hemma eller en mjuk, loppfri säng att sova i om natten; det kan vara en lugn hemmakväll med sin älskade, delande en flaska champagne; eller en jordenruntresa extra allt. Allting är relativt, som vi så väl vet.

Finns inget bättre

För mig - svensk kvinna mitt i karriären med hem, barn och make - så finns det en sak som känns lyxigare än någonting annat. Jag talar inte om spahelger, regelbundna manikyrtider eller ens sovmorgon en dag i veckan. Klyschigt som det må låta så finns det ingenting som känns lyxigare än att kunna anlita en städfirma för hjälp att hålla rent och fräsch hemma såväl på kontoret.

Man slipper mycket tjafs

Visst delar moderna par på hushållssysslorna, så även vi. Men det leder obönhörligt till visst slitage på förhållandet. Det finns alltid något att tjafsa om - vem gjorde vad sist; och vilka sysslor står i ansträngningsrelation till varandra? Det är precis sådant tjafs som tar kol på glöden och kärleken i längden.

Vi har löst det med att anlita en städfirma som kommer och gör rent och fint hos oss en gång i veckan medan vi är iväg på jobbet och barnen är i skolan. Firman vi anlitar heter Städenergi och erbjuder såväl hemstädning som kontorsstädning i Stockholm. Känslan att komma hem efter jobbet den där eftermiddagen och finna hemmet i tip-top skick är oslagbar!

27 Aug 2016