Missa inte underbara Torrevieja

En plats att besöka, det är Torrevieja. Det är en spansk stad som ligger cirka 4 mil från Alicante i Spanien. Här finns det mycket att se och göra, läs mer på Torreviejaguiden för att få bra tips på detta.Du har dels sevärdheter, men även en mängd aktiviteter att göra.

Se och göra i Torrevieja

Torrevieja var förr en gammal fiskeby. Torrevieja är mycket populärt att besöka. Det finns fina långa stränder, ett hälsosamt klimat, två stora saltsjöar (Las Salinas), samt att det även finns en fantastisk landsbygd med både berg och dalar, skogar med pinjeträd, oliv- och mandelträd, apelsin- och citronodlingar. Det är även ett härligt mikroklimat, som gör att det går att utöva en mängd sporter så som golf, tennis, simning, segling, vindsurfing, vattenskidor, hästridning och mycket mer. Det finns även en stor båthamn, samt att i Torrevieja finns även shoppingmöjligheter och det finns många barer, restauranger och kaféer.

Torrevieja Museum of Sea and Salt är en sak som är trevlig att besöka. Detta museum invigdes 1995. Här finns olika föremål från Torreviejas historiska rötter. Bland annat visas hantverk som är gjorda av salt, samling av fotografier, arkeologiskt material, modellbåtar, artiklar för fiskar och navigering m.m. Den viktigaste sevärdheten på museet är Delfin S-61 ubåt som staden Torrevieja fått av spanska försvarsministeriet.

Sedan finns det en massa mer att göra, så läs mer på Torreviejaguiden, för att hitta saker som passar dig att se och göra!

25 Feb 2018