Fly vardagen - Ta en kryssning

Alla har vi någon gång velat fly från vardagens gråa nuna. Det kan vara på grund av stress på jobbet, stressen i skolan, jobbiga relationer eller bara att man behöver ett break från verkligheten. Alla har vi varit där någon gång. Man vill bara packa sin väska och dra. Men att ta första bästa flyg och dra till ett annat land kan svida i plånboken för många av oss. Då kan jag tipsa om en kryssning! Du kan välja en minikryssning på 1-3 dagar men det finns även längre kryssningar där du är borta 1-3 veckor.

Ta chansen när det finns kampanjer

Ofta finns det bra kampanjpriser och erbjudanden som gör att du kommer undan rätt lindrigt. De flesta har att mat och dryck ingår, det är ju toppen! Många kryssningsfartyg har både spa, underhållning, barnfria avdelningar och relaxavdelningar. På vissa kryssningar så ingår allt, på vissa andra får man betala en liten summa för att få tillgång till exempelvis relax eller spaavdelningen. Men det är betydligt billigare än att gå på spa i någon av storstäderna.

Kryssning efter din egen plånbok

Det bästa med kryssningar är att det finns verkligen för alla plånböcker. Det finns budgetkryssningar där en hytt kostar 240 kr för 4 personer, men då ingår ingen mat eller liknande. Det finns även lyxkryssningar som kostar från 2000 kr per person, där mat, dryck och underhållning ingår. Det är alltså ens egna plånbok som bestämmer vilken kryssning man vill åka på. Det finns flera ställen i Sverige och Norden där minikryssningar avgår, dagligen. Ofta finns det även hytter kvar med kort varsel, så du behöver inte alltid vara ute i så god tid. Det går alltså att vara rätt spontan! Det är ofta svårare när det kommer till flygresor. Kryssningar finns även för alla typer av sällskap och många kryssningsfartyg har temakvällar med uppträdanden, artister, barnveckor, barnfria avgångar och liknande. Det finns alltså något för både ungdomar, par utan barn, familjer, äldre personer och likasinnade.

Härligt med kryssning!

En kryssning är alltså ett toppenalternativ - om du inte blir sjösjuk! Många människor har lätt för att bli sjösjuka och då kanske inte en kryssning är det bästa alternativet. På större kryssningsfartyg så är det färre som blir sjösjuka i jämförelse med mindre fartyg. Så för vissa går det, för vissa går det inte alls. Det kan vara värt att testa åksjuketabletter, för en kryssning är verkligen toppen! Du har verkligen allt samlat på samma ställe.

27 Jun 2017