Bolivia, en pärla i Sydamerika

Just Bolivia är inte ett land dit många åker på semester från Sverige, säger man att man ska åka till Sydamerika så säger de flesta att det låter spännande och intressant men säger man att man ska resa till Bolivia på semester då är det fler än en som höjer på ett ögonbryn. Landet, som fått sitt namn från Simón Bolivar som var en frihetskämpe på 1800-talet, har genom flera århundraden genomgått ett flertal olika förändringar politiskt men är numera ett demokratiskt land som är på god väg ut ur sin tidigare fattigdom. 

Sevärdheter i Bolivia

Att beställa en resa till Bolivia genom till exempel INCA Tours, som är väldigt duktiga på resor i just Sydamerika, är enkelt och väl där så finns det hur mycket som helst man kan göra. Några tips på sevärdheter vill jag ändå skicka med så ni har ett urval av saker som man kan göra där.

  • Salar de Uyuni - En vidsträckt öken som består av salt. Det är ett gammalt innanhav som försvunnit och lämnat efter sig ett täcke av salt som ser ut nästan som ett istäcke.

  • Yungas Road - En hissnande färd på en väg som slingrar sig längs berget utanför La Paz. Du kan här åka nerför vägen, som också kallas Death Road, i hastigheter som får adrenalinet att spruta. Minsta misstag kan vara ödesdigert så det är bara för de modiga, eller dumdristiga...
  • Mi Teleferico - Ett fantastsikt bra sätt att se staden och ta sig runt. En kabelvagn som tar dig bort från trafiken och låter dig uppleva La Paz från ovan. 

12 Dec 2016