Bila genom Europa

Av naturliga skäl blir det ofta flyg när vi reser, men vi har även bilat genom europa. Ja tågluffat också för den delen, men det var många år sedan nu. Men bilresan finns i färskt minne.

Bara dagarna efter att vi köpt vår skoda från vår skoda återförsäljare i föräldrarnas hemstad så bar det av. Många tänker ju på skoda som en liten bil, men den här var rymlig så att både vi och bagaget hade gott om plats.

Skönt sedan när man kunde åka färja, så att man kommer lite vidare utan att någon av oss behövde köra. I tyskland gick det undan minsann. Inte för att det inte fanns något att titta på utan för att dess autobahns lockade till att trycka på gaspedalen.  Och undan gick det.

Vi stannade en helg i en liten pittoresk by och då blev det lite tyskt öl. Naturligtvis med god marginal tills det var dags att sätta sig bakom ratten igen. Den tyska frukosten på boendet var inte i min smak direkt, men det fanns gott om lunchställen man kunde stanna på sedan så man behövde inte gå hungrig.

Italien kändes mer som att man hade önskat att man var på cykelsemester, men vi körde faktiskt lite off-road när vi skulle upptäcka en av alla vackra italienska vingårdar.

Ibland önskade man att man hade kunnat tala italienska. Det är ett sådant vackert språk. Tyvärr hann vi inte med tjeckien, Skodans hemland denna gång, men jag har varit där flera gånger tidigare och det finns många vackra platser där.

 

 

 

 

6 Nov 2016