Åka bort men renovera samtidigt?

Jag har stora planer för hemmet, har kollat på en renoveringsblogg och fått lite tips, tankar och idéer. Dock är jag samtidigt grymt sugen på att åka bort inom kort! Dock är ju sommaren den bästa tiden för att renovera. Jag har hört om dem som anlitat hantverkare som gör jobbet medan man är bortrest. Men samtidigt, vet inte om man vågar göra det? Klart man ska lita på en firma, om den är välrenommerad, men ändå. Kanske man inte ska riskera att göra det?

Låta någon bo här?

En tanke är ju förstås att låta en vän, eller en släkting bo här hemma. Min bror kanske kan göra det. Han kan dessutom hjälpa till med renoveringen en del, då han har en snickarbakgrund. Kanske ska ta och fråga honom om det är en bra tanke, för det tycker i alla fall jag.

Eller ska man resa senare?

Man kanske även kan ta och renovera lite först och resa senare. Men juni och juli passar ju så bra att åka bort till vissa platser. Det är svårt detta med vilket man ska välja eller i vilken ordning man ska ta det. Kanske man ska skjuta på renoveringen till hösten, eller tvärtom? Som sagt jag vill ju gärna göra båda delar och man har inte ledigt så länge varje sommar, så det är svårt att hinna med allt. Jag får nog ta och fundera lite mer på detta tror jag minsann!

28 Jun 2018